Hoe sterk is jouw grond?

Sondering aanvragen

Sondering: wat is het?

Bij een sondering bepalen door middel van een sondeerwagen het draagvermogen van de grond. Dit is van belang als je wilt gaan (ver)bouwen, of als je schade hebt door bijvoorbeeld verzakking.

Met een sondeerwagen drukken we met een gewicht een staaf in de grond. Terwijl we deze staaf in de grond drukken meten we de weerstand. Hoe meer weerstand, des te groter het draagvermogen is van de grond. De weerstand tijdens de sondering geven we weer in een speciale grafiek: de sondeerstaat. In deze sondeerstaat kun je dan precies zien wat het draagvermogen op verschillende dieptes in de grond is. Als je bijvoorbeeld wilt weten hoe diep je moet heien, dan kun je in de grafiek aflezen op welke diepte de grond voldoende draagvermogen heeft.

Meestal werken we een sondering uit in een funderingsadvies.

sondering-sondeerwagenVoorbeeld van een sondeerwagen

Wanneer laten sonderen?

Bij de onderstaande situaties wordt vaak een sondering aangevraagd. Bij een omgevingsvergunning is een sondering met funderingsadvies vaak verplicht.

Sondering aanvragen

Sonderen, en dan?

Als na het sonderen de meetgegevens zijn verwerkt tot een sondeerstaat, dan weten we het draagvermogen van de grond. Op basis van je wensen kunnen deze sondeergegevens verwerken in een funderingsadvies. In dit advies geven we bijvoorbeeld aan hoe diep je moet heien, met welke palen, en wat de afmeting van deze palen moeten zijn.

sonderingstaat

Voorkom een slechte fundering!

Een slechte fundering leidt tot schade en verzakkingen. Wil je zeker weten dat je pand een goede fundering krijgt?
Vraag dan direct vrijblijvend een sondering aan:

Sondering aanvragen
Recente reacties:
datum:
reactie:
Heldere website, duidelijk en to the point!
41star1star1star1stargray