Een bewonersinitiatief in het Kleiwegkwartier in Rotterdam-Hillegersberg krijgt 28.000 euro subsidie voor onderzoek naar de funderingsproblemen in het gebied. Het geld is afkomstig van de gebiedscommissie.

De inwoners van het gebied, verenigd in bewonersinitiatiefgroep Kleiwegkwartier, laten weten blij te zijn met het geld. De funderingsproblemen zorgen in de wijk voor veel overlast.

”In meer dan zestien straten in het Rotterdamse Kleiwegkwartier zijn bewoners momenteel bezig met de funderingsproblematiek. Van preventie en funderingsonderzoek tot funderingsherstel”, laten ze schriftelijk weten.

Nieuw beleid

De initiatiefgroep wil onderzoek laten doen om een plan van aanpak op te stellen voor het oplossen van de paalrotproblemen in de wijk. De gemeente Rotterdam zou de resultaten van het onderzoek ook willen gebruiken voor nieuw beleid.

De funderingsproblemen hebben grote gevolgen voor de inwoners van het Kleiwegkwartier. Zo werden bewoners van huizen aan de Margrietstraat eerder dit jaar halsoverkop geëvacueerd, omdat door de paalrotproblemen instortingsgevaar zou dreigen.

Bron: rijnmond.nl