Besparen op een funderingsadvies van Fugro?

Funderingsadvies aanvragen

Funderingsadvies Fugro vs Bodemkenners.nl

Bodemkenners.nl is een redelijk jonge speler op de markt voor funderingsadviezen. Ons team heeft veel ervaring met sonderingen en het opstellen van funderingsadviezen. 

Doordat de overhead van ons bedrijf beperkt is hebben we gemerkt dat we meestal een stuk goedkoper kunnen zijn bij een funderingsadvies dan een gevestigde partij als Fugro. Even voor alle duidelijkheid: Fugro is een (door ons) gerespecteerde collega op onze markt, en ook zij hebben een reputatie als het gaat om een sondering of een funderingsadvies. Maar laten we eerlijk zijn: uiteindelijk gaat het er om wat de totale kosten voor een funderingsadvies zijn, toch?

funderingsadvies-voorbeeld

Wanneer een funderingsadvies?

In onderstaande gevallen wordt meestal een funderingsadvies gevraagd. En bij een omgevingsvergunning is een funderingsadvies meestal verplicht.

Hoe werkt een funderingsadvies?

Het uitgangspunt voor zo’n advies is een meting in de grond. Zo’n meting noemen we een sondering. Bij een sondering wordt een staaf de grond ingedrukt, waarbij de weerstand in de grond wordt gemeten. Deze weerstand geven we in een speciale grafiek weer: de sondeerstaat. En daarin kun je zien wat het draagvermogen van de grond is op de verschillende dieptes.

stap-nw1a

icoon-sonderen

Sondering

Bij een sondering voeren we een meting in de bodem uit.

stap-nw2

icoon-funderingsadvies3

Funderingsadvies

Op basis van de sondering en de wensen bij het project stellen we een funderingsadvies op.

Funderingsadvies aanvragen

Moet ik altijd een sondering laten uitvoeren?

Als je het heel precies wilt weten, dan wel. Maar in de praktijk maken we vaak gebruik van een databank waarin bijna alle sonderingen (dus ook bij jou in de buurt) zijn geregistreerd. We hoeven dan niet opnieuw te sonderen.

En dan?

Op basis van de sonderingsgegevens (bij jou ter plaatse, of uit de databank) werken we een adviesrapport (het funderingsadvies) uit. Hier geven we bijvoorbeeld aan hoe diep en moet hoeveel palen je moet heien, op welke manier een fundering het beste hersteld kan worden, of wat de oorzaak van een schade kan zijn. Het advies hangt natuurlijk af van de oorspronkelijke vraag die je ons stelt.

Is Fugro het enige bedrijf dat een funderingsadvies kan maken?

Nee, er zijn nog veel meer bedrijven die dit kunnen doen, zoals Bodemkenners.nl .

Voorkom een slechte fundering!

Een slechte fundering leidt tot schade en verzakkingen. Wil je zeker weten dat je pand een goede fundering krijgt?
Vraag dan direct vrijblijvend een funderingsadvies aan:

Funderingsadvies aanvragen
Recente reacties:
van:
Johan de Leeuw
datum:
reactie:
Prima rapport afgeleverd, blij dat ik heb bespaard!
5