Wil je precies weten hoe sterk je grond is?

Funderingsadvies aanvragen

Funderingsadvies: wat is het?

Een funderingsadvies is een adviesrapport dat is opgemaakt door een geotechnisch bedrijf zoals bijvoorbeeld Bodemkenners.nl . In dit rapport staat aangegeven hoeveel gewicht de grond op een bepaalde plaats en op verschillende dieptes kan verdragen. Met andere woorden: hoe sterk is de grond en wat is het draagvermogen?

De meest voorkomende reden om een funderingsadvies aan te vragen is om erachter te komen óf en hoe diep je moet heien als je wilt gaan bouwen. Maar er zijn nog meer goede redenen om dit aan te vragen!

funderingsadvies-voorbeeld

Wanneer een funderingsadvies?

Bij de onderstaande situaties wordt vaak een funderingsadvies gevraagd. Bij een omgevingsvergunning is een funderingsadvies vaak verplicht.

Hoe werkt een funderingsadvies?

Het uitgangspunt voor zo’n advies is een meting in de grond. Zo’n meting noemen we een sondering. Bij een sondering wordt een staaf de grond ingedrukt, waarbij de weerstand in de grond wordt gemeten. Deze weerstand geven we in een speciale grafiek weer: de sondeerstaat. En daarin kun je zien wat het draagvermogen van de grond is op de verschillende dieptes.

stap-nw1a

icoon-sonderen

Sondering

Bij een sondering voeren we een meting in de bodem uit.

stap-nw2

icoon-funderingsadvies3

Funderingsadvies

Op basis van de sondering en de wensen bij het project stellen we een funderingsadvies op.

Funderingsadvies aanvragen

Moet ik altijd een sondering laten uitvoeren?

Als je het heel precies wilt weten, dan wel. Maar in de praktijk maken we vaak gebruik van een databank waarin bijna alle sonderingen (dus ook bij jou in de buurt) zijn geregistreerd. We hoeven dan niet opnieuw te sonderen.

En dan?

Op basis van de sonderingsgegevens (bij jou ter plaatse, of uit de databank) werken we een adviesrapport uit. Hier geven we bijvoorbeeld aan hoe diep en moet hoeveel palen je moet heien, op welke manier een fundering het beste hersteld kan worden, of wat de oorzaak van een schade kan zijn. Het advies hangt natuurlijk af van de oorspronkelijke vraag die je ons stelt.

Voorkom een slechte fundering!

Een slechte fundering leidt tot schade en verzakkingen. Wil je zeker weten dat je pand een goede fundering krijgt?
Vraag dan direct vrijblijvend een funderingsadvies aan:

Funderingsadvies aanvragen
Recente reacties:
datum:
reactie:
Bedankt voor de snelle actie! Goed rapport, mijn aannemer was er tevreden mee.
51star1star1star1star1star